Gomasio este un condiment simplu, plin de savoare și o sursă extrem de bogată în special de calciu. Se poate folosi ca înlocuitor al sării în supe, ciorbe, salate, sosuri.
Rețeta și metoda
16 linguri de semințe de susan
1 linguriță de sare de mare de calitate excepțională
Susanul se prajește în tigaie (FĂRĂ ULEI) până când semințele își schimbă culoare. Se lasă la răcit intr-un vas separat.
Sarea se înfierbântă în tigaie pentru a scoate umiditatea. Se lasă la răcit.
Semințele prăjite de susan împreună cu sarea răcită se pun în blender și se blițează O DATĂ pentru a înjumătăți semințele de susan.
Condimentul se păstrează în borcane de sticlă.
PS – Poți să faci cantițăți mai mari folosind același proporții.
Pasta de miso este un probiotic excepțional și un ingredient de bază în bucătăria japoneză. Miso este o pastă fermentată de soia cu sare și o cereală. Pasta miso este extrem de bogată în Vit B, K, E și acid folic. Miso dăruiește intenstinelor bacterii sănătoase care mențin și sănătatea mentală coerentă. Când intestinele funcționează optim, sistemul nervos funcționează optim. E simplu!